Proiectul

Studentii Universitatii din Washington exploreaza stiintele naturii in noul campus din Seattle, o cladire de ultima generatie, destinata educatiei si cercetarii. Proiectata de studioul Perkins + Will, constructia denumita Life Sciences Building (LSB) include o sera de 20.000 mp si constituie cladirea principala in care se studiaza stiintele naturii.

Proiectate plecand de la principiul muncii in echipa, birourile, laboratoarele si spatiile comune sunt amplasate foarte aproape unele de altele. Zonele de cercetare / predare deschise, modulare si flexibile au fost concepute avand in vedere dorinta de adaptare la situatiile de cercetare emergente, care necesita continuu metode si instrumente noi.

Fiind asadar un spatiu ce incurajeaza comunicarea, interiorul dispune de o scara suspendata ce faciliteaza accesul la zonele de relaxare si interactiune; exteriorul dispune de o curte cu scari impunatoare si banci din lemn reciclat. Acoperisul de tip punte include un spatiu pentru relaxare si inlesneste, totodata, accesul la cafeneaua campusului.

Designul sustenabil si inovator al cladirii a fost rezultatul unei colaborari unice intre designeri si studenti din cadrul programului UW Solar, care au ajutat la analizarea elementelor, la redactarea proiectului pentru subventii si la sustinerea prezentarilor.

LSB se mandreste cu montajul unic de parasolare verticale din sticla, ce se anticipeaza ca vor genera suficienta energie electrica pentru a lumina peste 1152 de metri patrati de birouri pe tot parcursul anului. Alte caracteristici sustenabile includ ferestrele functionale, gandite pentru aerisirea naturala a spatiilor, grinzile racite, un sistem de recuperare a apei pentru irigarea serei, pardoseala radianta si panourile solare de pe acoperis. Studentii si vizitatorii se pot informa, cu privire la ultimele cercetari efectuate in cadrul facultatii si la consumul de apa si electricitate ale cladirii, prin intermediul unui panou cu ecran tactil amplasat la primul etaj.

 

Folosirea panourilor HPL PARKLEX Facade la exterior

Fatada cladirii a fost realizata cu panouri HPL cu finisaj furnir, marca PARKLEX Facade. Materialul a fost ales datorita caracteristicilor sale speciale precum rezistenta superioara la radiatii UV si la agentii atmosferici, stratul Antigraffitti PVDF si lipsa nevoii de mentenanta.

Finisajul ales, PARKLEX Facade Copper, reda intru totul infatisarea naturala a lemnului, atat de potrivita cu viziunea generala a acestui proiect.

 

Mai multe detalii despre acest proiect, in articolul dedicat.

Descoperiti si celelalte finisaje Parklex Facade aici.